+31 (0) 6 51 51 11 11 info@slaopenenstoet.nl

Omgeving

Het Drentsche Aa gebied waar wij in gevestigd zijn is prachtig in beeld gebracht op een DVD van het Nationaal Park Drentsche Aa. De trailer van deze DVD geeft een goede indruk van de schoonheid van dit gebied.

Het Drentsche Aa-gebied leeft! Het is een inspiratiebron voor kunstenaars, een oase van rust en ruimte voor gebruikers, bewoners en liefhebbers. Er zijn tal van projecten, excursies. We zijn ons meer bewust geworden van het unieke en de cultuurhistorische waarde van dit beek- en esdorpenlandschap; een afwisseling van natuur, landbouwgronden en dorpen. Rijk aan natuur en cultuur, van de hunebedden tot historische boerderijen. In 2005 is het Drentsche Aa-gebied door ‘Kenners van de natuur’ dan ook niet voor niets uitgeroepen tot een van de twee mooiste landschappen van Nederland, bekroond met ‘5 sterren’!

Het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa bezit een natuurlijke schoonheid, dynamiek en levendigheid die haaks staat op onze moderne, gehaaste samenleving waarin moderne technologie onze zintuigen verstopt. Het landschap dwingt ons tot bezinning. Rust om de stilte weer te kunnen horen, om het spel van schaduw weer te kunnen zien, om de wind te kunnen voelen zodat we zelf onderdeel worden van de natuur in plaats van een vluchtige voorbijganger. Als men er een wandeling maakt of excursie volgt, ervaart men het landschap pas echt; u neemt geluiden waar, vormen, licht en lucht, kleuren en geuren, planten en dieren, de rust en gemoedelijkheid die het uitstraalt en de balans tussen alles.

De Hondsrugbelevingsgids 2017